top of page

Waarom werkt teambuilding niet?

“Aandacht is het nieuwe goud”, aldus corporate antropoloog Danielle Braun. En daar zijn wij het volledig mee eens. Een bedrijfscultuur waarin persoonlijke aandacht is voor medewerkers brengt vele voordelen met zich mee. Denk aan minder verloop, een verhoogde productiviteit en betere onderlinge relaties. Het zorgt voor sterke teams, de ruggengraat van een succesvol bedrijf. En dit alles kun je versterken met inzet van teambuilding.


Maar wat als je de meerwaarde inziet van teambuilding, maar het niet werkt?


Waarom werkt teambuilding niet? In dit blog gaan we daar verder op in. We nemen je mee op expeditie langs de valkuilen op weg naar effectieve teambuilding. Na het lezen van dit artikel heb je niet alleen antwoord op bovenstaande vraag, maar ook concrete handvatten om het anders te doen.

Waarom werkt teambuilding niet?


Vaak ligt de oorzaak in een van deze veelvoorkomende valkuilen:


  • Duidelijke doelen ontbreken: teambuilding zonder heldere doelen is als een schip zonder kompas. Zonder duidelijke doelen kun je het resultaat ook minder goed meten. Dan is het lastig om te bepalen of teambuilding heeft gewerkt of niet.

  • Eenmalige acties: als teambuilding maar 1 of 2 keer per jaar plaatsvindt, is het effect tijdelijk. Teambuilding moet een doorlopend proces zijn om echt tot concrete resultaten te komen. Herhaling zorgt ervoor dat vastgeroeste gewoonten worden omgezet naar nieuw (gewenst) gedrag. Als er na een teambuildingsactiviteit geen follow-up of implementatie plaatsvindt, gaan de opgedane lessen verloren.

  • Teambuilding na werktijd: Als een medewerker fulltime werkt, spendeert diegene meer tijd met de collega’s dan met familie (slaapuren niet meegerekend). Teambuilding na werktijd gaat dus ten koste van de o zo belangrijke vrije tijd van de medewerker, terwijl het een doel van het bedrijf dient. Bovendien voelen medewerkers zich mogelijk geforceerd om deel te nemen aan teambuildingsactiviteiten en dat gaat ten koste van het effect. Vrijwillige deelname is essentieel.


Team dat lol heeft samen


Hoe maak je teambuilding succesvol?


Herkenbaar? Onderstaand vind je mogelijke stappen die je kunt nemen om teambuilding effectiever te maken:


  • Stel duidelijke doelen: Wat wil je bereiken met de teambuilding activiteiten? Verbeterde communicatie, leiderschap of samenwerking bevorderen, meer vertrouwen of probleemoplossende vaardigheden? Als je weet wat je wil bereiken, kun je beter bepalen of de activiteit bijdraagt aan het vooropgestelde doel. Meten is weten.

  • Integreer teambuilding in de werkcultuur: als teambuilding (ook) deel uitmaakt van de bedrijfscultuur ontstaat het op een natuurlijke manier. Maak ruimte voor spontane acties en creatieve ideeën, moedig samenwerking, werkplezier en ‘kampvuur momentjes’ aan (ruimte en tijd maken om met elkaar in gesprek te gaan en persoonlijke verhalen te vertellen) en vraag de medewerkers zelf wat ze willen verbeteren en op welke wijze zij teambuilding voor zich zien. Dat creëert draagvlak, voorpret én enthousiasme om er actief aan mee te doen. Voorkom dat de opgedane lessen verloren gaan. Het is cruciaal om het geleerde te integreren in de werkdag. Neem dat mee tijdens de organisatie van de activiteit en laat de medewerkers mee bepalen hoe ze de continuïteit voor zich zien.

  • Teambuilding tijdens werktijd: organiseer teambuilding tijdens werktijd (of na werktijd als medewerkers zelf aangeven dat te willen). Zo laat je zien dat het bedrijf echt wil investeren in teambuilding.


Expeditie Werkplezier


En natuurlijk dragen we hier van WerkBende graag een steentje aan bij tijdens de workshop Expeditie Werkplezier. Tijdens deze actieve workshop gaan je ­collega’s zelf aan de slag om hun werkdag nog leuker te maken, ze bedenken teambuilding activiteiten die plaatsvinden tijdens werkuren (zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit). Zogenaamde ´kampvuur momentjes´, die zorgen voor meer onderlinge binding en plezier. Ze voeren de dingen door die ze altijd al wilden doen en wij geven de tools en bakken inspiratie om daar nog eens een schepje bovenop te doen. We schrijven de deelnemers niks voor, want je collega´s weten zelf het beste wat hen plezier en ­energie geeft (en wat niet). En daar helpen wij van ­WerkBende bij, want ­anderen werkplezier ­bezorgen, daar worden wij weer blij van :-)


Het resultaat


Uit de workshop volgt een lijst van ideeën, bedacht én gekozen door de medewerkers zelf. Een groep ambassadeurs - de feestcommissie - staat op en zorgt voor de uitwerking en opvolging van alle ideeën op de lange termijn. We zorgen ervoor dat er een leuke, blijvende reminder komt bij jullie in de kantine, zodat de uitkomsten van deze expeditie top-of-mind blijven.


We zien tijdens de workshop dat medewerkers leuke oplossingen bedenken voor kleine irritaties die voorkomen op de werkvloer. Werk wordt met de lach leuker! 🤗


Meer weten? Neem contact met ons op.

Comments


bottom of page