top of page

Waarom blijft 'leren en beleven' hangen bij teambuilding?

Deze vraag stelde Teambouwer en Trainer Sayma Kuipers me (Jeanette).


Ze vervolgt haar verhaal:


“Je haalt nu een herinnering op over iets wat jullie samen hebben beleefd. Misschien is dat een hilarische situatie, die keer toen jullie gingen wadlopen of die fantastische vakantie…

Wat het ook is, het staat je nog levendig bij. Je onthoudt namelijk niet de gesprekken, maar wel de situaties die je samen hebt beleefd. Of ze nou positief of negatief zijn. Hier komen wel weer gesprekken uit voort.”


Dit merk ik ook tijdens teambuilding sessies. Collega’s onthouden de dingen die ze samen hebben gedaan. Die sensatie die je ervaart met elkaar, dat is wat je onthoudt. Je hebt het me al horen zeggen; samen beleven blijft hangen.


Als je dat samen beleven in je trainingen terug kan laten komen, zit je goed.”


Dit was haar mooie antwoord op mijn vraag waarom leren en beleven blijft hangen. Ter aanscherping van de concepten en kennisdeling van WerkBende spreken we met experts uit verschillende disciplines over leren versus teambuilding.


Deze vond ik te mooi om niet te delen.


Wat schiet er bij jou door je hoofd als ik je vraag aan je leukste collega te denken? Ik ben benieuwd. Laat hier je reactie achter.Team speelt samen een teambuilding spel

Yorumlar


bottom of page